تمیز کردن ظروف چدنی سوخته و قدیمی

خانه داری:  آشپزی با ماهی‌تابه‌های چدنی معمولا بسیار لذت‌بخش و مناسب است، زیرا این نوع ماهی‌تابه‌ها این قابلیت را دارند تا گرما را به طور متوازن و یکنواخت در کل ظرف پخش کرده و در نتیجه آشپزی و پخت و پز را راحت کنند. کسانی که دارای ماهی‌تابه‌های چدنی قدیمی اما باکیفیت هستند و یا چنین ماهی‌تابه‌ای به آن‌ها به ارث رسیده است گاهی تصور می‌کنند که از یک زمانی به بعد دیگر نمی‌توان از آن‌ها استفاده کرد. اما این تصور اشتباه است. شما به راحتی می‌توانید آن‌ها را به وضعیت اولیه خود برگردانید و از آن‌ها به طور مستمر در آشپزخانه خود استفاده کنید. پس با چیدانه همراه باشید تا ما در چند مرحله ساده این کار را به شما آموزش دهیم.

وسایل مورد نیاز برای تمیز کردن ماهی تابه چدنی:

  •         فری که دارای حالت تمیز کردن خودکار است.
  •        فویل آلومینیومی.
  •        دستکش‌های مخصوص کار با فر.
  •        ظرف یا سطلی که بتواند ماهی‌تابه شما را در خود جای دهد.
  •         سرکه سفید.
  •        مایع ظرف‌شویی، یک قاشق غذاخوری.
  •         اسفنج زبر و پارچه تمیز (اختیاری).
  •         روغن بادام زمینی.

شروع کار

این ماهی‌تابه‌های قدیمی در گذر زمان از امتحان خود سربلند بیرون آمده‌اند. به همین دلیل اگر در دسته‌دوم‌فروشی‌ها، جمعه‌بازارها، یا حتی سمساری‌ها از این نوع ماهی‌تابه‌ها دیدید حتما بخرید. حتی اگر متوجه شدید دوستی دیگر به این ماهی‌تابه‌ها نیازی ندارد حتما آن‌ را از او بگیرید. پس از این کار در چند مرحله ساده آن‌ها را نو کنید و به راحتی از آن‌ها استفاده کنید.

مطلب پیشنهادی: جمعه بازار پر طرفدار تهران در پارکینگ پروانه

مرحله اول

یک لایه فویل آلومینیومی را زیر میله‌های فر اجاق گاز خود پهن کنید. ماهی‌تابه را پشت و رو کنید و آن را به گونه‌ای روی میله‌ها قرار دهید که سطح رویی آن رو به میله‌ها باشد (مانند عکس پایین). این کار باعث می‌شود تا کثیفی‌های موجود روی ماهی‌تابه‌ها روی سطح فویل بریزد و کار شما برای تمیز کردن آن راحت‌تر شود.